Jak zajistit kvalitu stravování?

Autor/ka
Rok vzniku:
2007
Jazyk dokumentu
Čeština
Druh dokumentu:
Článek v periodikách
Podrobnosti o dokumentu

Článek s tematikou zajištění kvality stravování u dětí.

Dodržování gastronomických pravidel pro sestavování jídelníčků jako prvořadá podmínka kvalitní péče o stravování dětí - používání potravinové pyramidy pro správné vybrání potravin, střídání více možností tepelné úpravy pokrmů, rozmanitost ve volbě příkrmů, doplnění vhodnými nápoji, estetická stránka servírovaného jídla. Zařazování zeleninových salátů, ovocnýh jídel, kompotů apod. Potravinová pyramida jako pomocník pro tvorbu jídelníčku na jeden měsíc - volba hlavních pokrmů - masná a bezmasá jídla (slaná i sladká). Doplňování jídelníčku různorodými polévkami.

Illková, Olga. Jak zajistit kvalitu stravování?. Informatorium, 2007, 14(7), s. 16-17. ISSN 1210-7506.

Zdroj dat
https://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001093646&local_base=ANL
Zdrojové periodikum / Zdrojový web
Informatorium, Roč. 14, č. 7 (2007)